Elsa Storm skänker 50 kr för varje sålt "Shoreline" armband till Stiftelsen Hållbara Hav

Armbandet ”Shoreline” är ett samarbete mellan Elsa Storm och den svenska organisationen ”Stiftelsen Hållbara Hav”. Stiftelsen kämpar för att Östersjön ska bli ett friskt och levande hav för kommande generationer. Idag är Österjsön klassat som ett av världens mest förorenade hav.

Armbandet är tillverkat av återvunnet silver och är pläterat med 18k guld eller rodium. För varje sålt armband skänker Elsa Storm 50 kr till Stiftelsen Hållbara Hav.

Shoreline armband silver

499kr

Shoreline armband guld

599kr

Det går att rädda Östersjön!

Här kommer tips och råd från Stiftelsen Hållbara Hav om hur du kan minska din belastning på Östersjön:

Kasta inte plast i naturen

Vill du göra en extra insats? Ta då en skräppåse med dig i skärgården och plocka upp det skräp som redan finns där. Lämna din uttjänta plastbåt till skrotning.

Måla in båtbotten med giftiga färger

Tvätta, borsta eller använd andra metoder. Håll koll på när havstulpanen blommar i ditt område t.ex. via sms till nr 71120, skriv ”havstulpan start”. Om du använder bottenfärg se till att den är godkänd för Östersjön. Ta hand om avskrapad bottenfärg vid vårrustningen och lämna på en miljöstation.

Köp miljömärkta varor och produkter

Se över vilka kemikalier du använder, är alla verkligen nödvändiga? Lämna oanvända läkemedel till apoteket. Spola aldrig ner kemikalierester i avloppet. Lämna istället till en miljöstation.

Satsa på solceller till båten

Använd propylenglykol, som är miljövänligare än vanlig glykol, vid motorkonservering. Byt din gamla tvåtaktare mot en modern miljövänligare motor. Välj smörjmedel med så liten miljöpåverkan som möjligt till din tvåtaktare, om du trots allt har en sådan.

Välj MSC-märkt fisk

Minska din köttkonsumtion. Kasta aldrig mat som går att äta. Läs mer på slangintematen.se. Välj gärna eko-märkt mat.

Läs mer om Stiftelsens arbete på www.stiftelsenhallbarahav.org

✓ VI SKICKAR INOM 48H

✓ FRAKT 39 KR

✓ PRESENTINSLAGNING

© ELSA STORM