Fri frakt över 600 kr

Snabba leveranser

Presentinslagning

Fri frakt över 600 kr      Snabba leveranser

Maria Sandberg fick dottern Greta och insåg vikten av att göra vad vi kan för våra barns framtid

Maria är grundare av initiativet Barnvagnsplogging och inspirerar oss med sitt driv och brinnande intresse för en bättre värld för våra barn. Alla kan vara med och bidra till en bättre miljö och här nedan kan du läsa om vad du själv enkelt kan börja med redan idag.

Vem är Maria Sandberg?
Jag är 32 år gammal och en glad och driven person med ett stort intresse för miljö och hälsa. Jag bor i Uppsala med min sambo Micke och dotter Greta. Jag kommer från Västerås men flyttade till Uppsala 2014 och trivs väldigt bra. Just nu är jag föräldraledig men arbetar annars som Marknadsansvarig på Uppsala kommun. Andra intressen är att umgås med familj, vänner, träna, mat och yoga. 

Vad betyder hållbarhet för dig?
För mig betyder det att tänka långsiktigt och medvetet. Att välja allt från mat till inredning och kläder med omsorg och att våra val inte ska påverka barnens och jordens framtid negativt. 

”Jag vill gör det jag kan för våra barns framtid och att plocka skräp är något som är så enkelt och som alla kan göra.”

Sju saker alla som läser kan göra för planeten med start redan imorgon?
Det var svårt att välja för det finns så många tips som man kan ge men här kommer sju enkla saker som alla kan göra med start imorgon:

1. Gå, cykla eller åk kollektivt så ofta du kan.

2. Välj kranvatten istället för flaskvatten, ett tips är att köpa en återanvändbar flaska tex i rostfritt stål.

3. Skräpa inte ner i naturen och plocka upp skräp som du ser på marken.

4. Ät mer vegetariskt.

5. När du ska handla kläder, shoppa secondhand och gärna lokalt.

6. Sluta köpa plastpåsar och använd tygpåsar istället.

7. Tvätta fulla tvättmaskiner och utan sköljmedel.

Du har grundat Barnvagnsplogging, vad är det?
Barnvagnsplogging är att promenera med barnvagn och plocka skräp samtidigt. Du tar med dig en påse samt trädgårdshandskar och plockar upp det skräp du ser längst vägen under din promenad, superenkelt! Och samtidigt som du bidrar till miljön kan du umgås med andra föräldralediga.

Vad fick dig att starta Barnvagnsplogging? 
Jag har alltid haft ett intresse för miljön och sedan jag fick min dotter Greta har intresset bara vuxit, det är för hennes och alla barns framtid som jag startade Barnvagnsplogging. Jag fick idén när jag fick höra om trenden plogga och när jag såg allt skräp som låg längst gatorna under mina barnvagnspromenader. Först började jag plocka på egen hand men sedan tog jag med mig vänner och vi plockade tillsammans. Därefter insåg jag att det var något alla föräldrar kunde göra och ville sprida idén, och på den vägen startades Barnvagnplogging.

Hur går det till och hur kan jag delta?

Varannan vecka lägger jag upp event på Facebook där folk kan följa med mig och plogga. Antingen går vi tillsammans eller så kan man plogga samtidigt men på en annan plats som passar dig, på det sättet hjälps vi åt och bidrar till en renare och friskare värld.

Slutligen, har du några tips på hur den som inte känner sig insatt i klimatkrisen kan lära sig mer?

Bok: ”Ett hem med omtanke” av Ida Magntorn

Blogg: Helenashållbara

Instagramkonto: @Miljomedveten 

SNABB LEVERANS

Vi skickar inom 24h

FRI FRAKT

Fri frakt över 600 kr

PRESENTINSLAGNING

Perfekt när du ska ge bort en present

klarna
elsa storm symbol
0