In conversation with the founders

En intervju med Elsa Storms grundare.

Michaela Karman

Ålder: 31 år
Familj: Gift med Anders, 2 barn

Clara Thorell

Ålder: 33 år
Familj: 2 barn

3 korta frågor

Ni är ganska lika till sättet, vad är er gemensamma styrka?
Vi har samma glöd och passion för saker som vi verkligen vill göra. Vi tycker oftast så lika i beslut att ingen behöver ge med sig.

Michaela, vilken egenskap är det tur att Clara har som inte du har?
Det är verkligen tur att Clara gillar siffror och bokföring. För jag skulle säga att det inte är min starka sida….

Clara, vilken egenskap är det tur att Michaela har som inte du har?
Hon är tidspessimist och jag är tidsoptimist! Tur för mig att hon alltid kommer en kvart tidigare till våra möten…

Hur föddes idén till Elsa Storm?

Vi är två kreativa och idérika personer som under en middag för tre år sedan bestämde att vi skulle starta något eget. Med tidigare erfarenheter från både smyckes- och marknadsföringsbranschen var det givet att det var ett smyckesföretag vi skulle starta. Vi visste direkt vad vi ville och inte ville att vårt eget varumärke och företag skulle vara och stå för.

Vem är Elsa Storm?

Elsa Storm är personen som personifierar vårt varumärke. En kvinna som sprudlar av energi, vågar vara sig själv och har ett hjärta av guld. Hon är orädd och äventyrslysten och gillar att upptäcka världen. Hon finner sitt inre lugn i naturen. Elsa Storms logotyp och symbol bär mönstret från en trollsländsvinge. För oss symboliserar vingen den kraft som varje kvinna har. Kraften att vara en oberoende och orädd kvinna som lever det liv hon vill.

Kan ni beskriva Elsa Storms stil?

Kort och gott skulle vi säga ”Style over Fashion”.

”Våra smycken ska kunna bäras varje dag, vid varje tillfälle och ska kunna kombineras med varandra.”

Vad är er smyckesfilosofi?

Det började i tanken om det perfekta vardagsörhänget och slutade i filosofin att våra smycken ska kunna bäras varje dag, vid varje tillfälle och ska kunna kombineras med varandra. Man ska helt enkelt inte behöva äga så många olika smycken. Vi vill vara ett hållbart varumärke och försöker minska vår klimatpåverkan. Att inte uppmana till konsumtionshets är en av dem. Vi vill att våra kunder ska köpa våra smycken för att de verkligen vill ha dem. Därför släpper vi inga säsongskollektioner och har inga reor eller andra prisnedsättningar.

Med en skandinavisk, minimalistisk design vill vi att våra smycken adderar elegans och självförtroende till din redan personliga stil, snarare än att vara det som uttrycker själva stilen.

Varje smycke har en tanke och unik betydelse som ska symbolisera det finaste vi har i livet; människorna, platserna och minnena.

Halsbandet ”Teardrop” var er första design, kan du Clara berätta historien bakom?

När jag var yngre fann jag ett smycke i min mormors byrålåda som jag tyckte väldigt mycket om och som jag till slut fick. Det var en droppformad guldberlock som jag tyckte såg ut som en tår. Jag har alltid tyckt om droppen just för att den är en så kraftfull symbol, så det kändes självklart att vårt första smycke skulle vara en liten tår. För mig personligen var det även en hyllning till min stora förebild som hastigt insjuknat i Alzheimers, 70 år gammal.

Teardrop Necklace History

Vad är er företagsfilosofi?

Vi vill skapa ett företag som genomsyras av kreativitet, hållbarhet och en stark laganda. Vill växa organiskt och utan återförsäljare för en så personlig kontakt som möjligt med våra kunder och kontroll över hela kundupplevelsen. 

Vart ser ni Elsa Storm om 10 år?

Om vi får drömma (vilket vi är väldigt bra på) så är vi ett etablerat varumärke i Sverige. Vår kollektion har utökats och känns komplett.

Elsa Storm resetips Palma

Michaela, du älskar att resa. Vilket är ditt favoritresemål för tillfället?

Vår bröllopsresa gick till Palma på Mallorca och blev omedelbart min favoritstad med sina mysiga gator, fantastiska restauranger och goda viner (kanske även för att det var första resan själva sedan barnen kom). Besök saluhallen ”Mercat de Santa Catalina” för goda tapas och roliga butiker, ta en drink på takbaren på ”Hotel Sant Francesc” och ät en livlig middag på ”La Rosa Vermuteria”, precis som det ska vara i Spanien.

Clara, du är uppvuxen vid kusten och spenderade många timmar på sjön under din uppväxt. Vad betyder havet och naturen för dig?

Det ger mig lugn och energi. Vi människor hör hemma i naturen och vi måste även ta hand om den. Elsa Storms ansvar är att välja rätt leverantörer och att de material vi använder gör så liten miljöpåverkan som möjligt.

✓ VI SKICKAR INOM 48H

✓ FRAKT 39 KR

✓ PRESENTINSLAGNING

© ELSA STORM