Fri frakt över 600 kr

Snabba leveranser

Presentinslagning

Fri frakt över 600 kr      Snabba leveranser

10 saker att tänka på när du ska köpa smycken i present

1. Vilken typ av smycke ska jag ge bort?

Titta på vad personen brukar bära för smycken. Om personen aldrig bär halsband kanske det är för att hon inte gillar det. Har personen hål i öronen?

2. Notera småsaker

Så fort personen nämner eller visar något hon gillar eller vill ha, lägg detta på minne. Skriv gärna ner det som en anteckning i din telefon. Perfekt när det väl är dags för julklapp, födelsedagspresent etc.  

3. Överraska med något personen inte skulle köpa själv

Din present blir mer lyckad om du köper något personen inte unnar sig att köpa själv.

4. Tänk på presentens budskap

Vilket budskap vill du förmedla med din present? Smycken förmedlar en känsla och våra smycken har alla ett unikt budskap. Är det en kärleksförklaring eller en födelsedagspresent till din bästa vän? Det viktigaste när du ger bort en present är tanken bakom. Det är det som avgör om den blir lyckad! 

5. Storlekar på smycken

Armband och halsband är lättare att ge bort då storlekarna oftast passar de flesta. Ringar är lite svårare men om du vet vad personen har för ringstorlek bör du ändå tänka på att ringar med smala skenor kan upplevas något större och ringar med breda skenor kan upplevas något mindre. Detta kan vara bra att tänka på om du har svårt att välja mellan två storlekar.

6. Tips vid köp av örhängen

Om personen har hålet väldigt långt ner på örsnibben ska man undvika stora och tunga örhängen. Detta för att inte tynga ner örsnibben och för att undvika att smycket faller nedåt.

7. Guld eller silver?

Ta reda på om personen brukar använda guld eller silver. Många föredrar antingen det ena eller det andra. Kika i smyckesskrinet eller på klockan hon bär.

8. Vad har personen för stil?

Om du inte har koll på vilken stil personen har så kan du kika på vad hon följer på exempelvis Pinterest eller Instagram. Har hon sparat många bilder på t ex enkla armband med tunna kedjor eller små stiftörhängen med gnistrande stenar? Kika även på smycken hon redan har om du kan se någon röd tråd. Fortfarande svårt? Om personen ofta bär klocka är ett tips att köpa ett mindre armband som passar till.

9. Hur ska man tänka när man köper flera smycken?

Välj inte olika färger på smyckena. Köp heller inte två armband eller två halsband. Välj t ex ett par örhängen och ett halsband. Ett säkert kort är smycken från samma serie.

10.  Ta hjälp

Att be någon om hjälp betyder inte att du inte tänkt till själv, snarare tvärtom. Fråga gärna personens bästa vän, ett syskon eller någon annan som står personen nära om vad han/hon tror kan passa.

SNABB LEVERANS

Vi skickar inom 24h

FRI FRAKT

Fri frakt över 600 kr

PRESENTINSLAGNING

Perfekt när du ska ge bort en present

klarna
elsa storm symbol
0