Fri frakt över 600 kr

Snabba leveranser

Presentinslagning

Fri frakt över 600 kr      Snabba leveranser

Cissi & Clara - Två matnördar som tillsammans förverkligat sin restaurangdröm.

Cecilia Wennström och Clara Häggqvist är två glada matnördar som slagit ihop sina tankar och visioner till en gemensam restaurangdröm. Med sin enorma passion och matglädje inspirerar de oss med sin fantastiska matkonst.

Vilka är Cissi och Clara?
Cissi har många års erfarenhet från restaurangbranschen och har varit med och startat upp några restauranger i Roslagen. Clara har under tre års tid drivit en hemmakrog i sitt hem och innan dess jobbat som anställd kock på ett par restauranger.

Ni har precis förverkligat er gemensamma restaurangdröm, vad är konceptet?
Vår restaurang bygger på det personliga mötet med våra gäster, närheten till naturen och lokala råvaror, våra egna erfarenheter och smak. Vi väljer ut menyn och matchar in ett dryckespaket till våra gäster för att ge dem den totala upplevelsen som vi vill förmedla.

Var kommer er passion för mat och dryck från?
Clara:
 Mycket kommer från uppväxten skulle jag säga. Mamma hart skämt bort mig med så mycket god mat och pappa har genom åren utvecklat ett stort intresse för Champagne vilket gjort att man har fått upp ögonen för både mat och dryck.
Cissi: Min passion för mat väcktes på riktigt när jag gick på restaurangskolan i Globen och sedan dess har den bara eskalerat. Det är alla goda måltider och alla härliga människor som vi möter i vårt yrke som håller min passion vid liv.

”Vårt mål är att i framtiden kunna vara en helt självförsörjande restaurang på växtbaserade råvaror.”

Närproducerat och ekologiskt är något vi förknippar er med. Hur ser ni på hållbart företagande i er bransch och vad är era mål?
Vi ser att branschen går åt rätt håll och att det är väldigt på modet att använda sig av de lokala och närproducerade. Att många identifierar sig med nynordiskt tema och att ta vara på allt och minska svinnet. Det är saker som vi också kommer fokusera på.

Vårt mål är att kunna vara en helt självförsörjande restaurang på växtbaserade råvaror i framtiden. Att vi odlar upp det mesta på gårdens marker där vi håller till. Att allt eftersom, bygga upp ett skafferi av smakspektra genom att fermentera och konservera råvaror allt efter tillgång, så att vi mitt i vintern även har ett stort utbud av råvaror att leka med. Men detta är ju såklart något som tar tid och vi håller på att diskutera med olika entusiaster hur ett sådant projekt ska kunna genomföras. Under tiden så får vi fokusera på att ha vår egen örtagård och odla i mindre skala samt att plocka det som finns i skogen efter bästa förmåga.

Sedan har vi båda en förkärlek för loppisar och second hand så vi går ofta och kikar på porslin och inredning till restaurangen där istället för att köpa allt nytt hela tiden.

Vi jobbar med fasta menyer och förbokade gäster vilket gör att vi kan beräkna mat åtgången och på så sätt se till att minska matsvinnet så att det i stort sett blir obefintligt.

Våra vinimportörer som vi jobbar med arbetar enbart med vinproducenter som brukar marken på ett långsiktigt hållbart sätt.

”Vad är det värsta som kan hända ifall det inte går som du hade tänkt? Känns det hanterbart, så kör!”

Tre tips till den som länge funderat på att starta eget men inte vågat?
1. Våga ta steget! Ofta ångrar man besluten som man aldrig tog istället för de man faktiskt vågade göra. Måla upp scenariot ”Vad är det värsta som kan hända ifall det inte går som du hade tänkt?” Känns det hanterbart, så kör!

2. Lita på din magkänsla och håll din filosofi. Många gånger kan man lätt ryckas med när någon utifrån vill ha med en på tåget. Vilket vi skulle hålla upp en varningens finger för. Starta det företaget som du verkligen vill och brinner för, känn efter en extra gång ifall det är rätt.

3. Ta det steg för steg, investera klokt och tänk inte att allt måste finnas från allra första början. Utan återinvestera vinsten och väx in i företaget. Framförallt kan man behöva testa på sin idé och verksamhet ett tag innan man kör på stora trumman. Känns det rätt, finns det efterfrågan och framtid för din verksamhet, då är det fritt fram.

Vad är era bästa respektive sämsta egenskaper, som egenföretagare?
Clara: Mina bästa egenskaper är nog att jag alltid har ett driv att utvecklas och är inte rädd för att ta i och jobba på, sämsta att jag lätt kan bli yvig och dålig på att planera, tidsoptimist…

Cissi: Jag skulle säga att min bästa är nog planeringen/framförhållningen och att jag alltid hittar lösningar på det mesta. Min sämsta egenskap kan nog vara att jag ibland vill ta den säkra vägen. Så vi är en bra combo kan man säga!

Vad lagar ni helst till middag en kylig vinterlördag? Och vad dricker ni till?
Clara: Oh, mycket beroende på vad man för kvällen är sugen på, i skrivandes stund skulle jag laga en mustig fiskgryta med massa vitt vin, skaldjur, tomat och fänkål i och till det dricka en uppfriskande blanc de blanc Champange, Fleur de Passion till exempel.
Cissi: Jag skulle göra en gryta med egengjord surkål, goda lammkorvar och vår starka senap. Till det skulle jag dricka Calera, en Pinot Noir från USA.

Sist men inte minst, en råvara och köksredskap, ni aldrig skulle klara er utan?
Clara: En är svår! Vill säga salt men svårt att bygga en rätt på bara salt… Morötter annars, älskar morötter i alla dess former. Och en vass kniv.
Cissi: Smör skulle jag inte överleva utan och en riktigt bra mixer är guld värt.

SNABB LEVERANS

Vi skickar inom 24h

FRI FRAKT

Fri frakt över 600 kr

PRESENTINSLAGNING

Perfekt när du ska ge bort en present

klarna
elsa storm symbol
0