Anna Lengstrand följde sina drömmar till andra sidan jorden

Anna inspirerar oss med sitt mod, sin inre styrka och livsstil. Sedan 7 år tillbaka bor hon utanför vinterparadiset Whistler i Kanada. Hon är fotograf, äventyrare och smyckesdesigner för det egna märket Simply Swedish. Här berättar hon om vad naturen betyder för henne och hur hon tar hand om sig själv.

Hur fick du modet att lämna Sverige och flytta till ett annat land?
Jag har alltid velat se mer och uppleva världen. Lära av andra kulturer. För mig kändes steget från att göra längre semesterresor till att flytta på heltid inte särskilt stort. Om något känns läskigt har jag alltid sett det som ett tecken på att det är just det jag måste göra. No growth or excitement happens within your comfort zone. Sen kan man ju alltid flytta hem igen! Sverige är fantastiskt och finns alltid där.

”Man kan inte älska precis ALLT i livet, men jag tycker det är viktigt att tro på det liv man väljer i sin helhet. Välj att göra det du älskar. Utan passion blir livet grått.”

Vad är ditt bästa tips för att tro på sig själv?
Ingen annan kan leva ditt liv åt dig så ta tag i ratten och sitt inte och se på! Se till att leva på det sätt som känns rätt för just dig. Gör saker varje dag som skrämmer dig eller tar emot (säg nej till något du inte känner är rätt, ta den där springturen eller säg upp dig om du inte trivs). Allt eftersom bygger du upp ett självförtroende och en inre styrka.

Vad är Simply Swedish?
Simply Swedish är mitt företag och hjärteprojekt där jag tillverkar tenntrådssmycken. Min morfar kommer från en samisk bakgrund och därför har jag alltid fascinerats av den samiska kulturen och deras armband. För två år sedan tog jag steget och sa upp mig från ett ”vanligt bra jobb” för att satsa på att hålla denna gamla hantverkskonst levande, samt stå upp för vårt släktblod.

Är det viktigt att älska det man gör?
Man kan inte älska precis ALLT i livet, men jag tycker det är viktigt att tro på det liv man väljer i sin helhet. Välj att göra det du älskar. Utan passion blir livet grått.

Vad inspirerar dig och var hämtar du energi?
Naturen läker och inspirerar mig. Det är därför jag valt att bo här i bergen. Sedan barnsben har jag alltid sprungit ut i skogen och gömt mig bakom något träd när jag känt mig låg på energi. 

Hur tar du hand om dig själv?
Jag är väldigt noga med att ta hand om mig själv. Sedan några år tillbaka har jag valt att äta en vegansk kost utan halvfabrikat, samt att inte dricka mycket alkohol. Jag tror på den läkande kraften i naturliga växter. Jag har en masterutbildning i näringslära och livsmedelskemi, så jag har nördat in mig rejält på området i många år.

Jag börjar morgonen med några timmars fasta och dricker ett glas hett vatten, citron, ingefära, gurkmeja, svartpeppar, en skvätt äppelcidervinäger och lite kokosolja. Eller kaffe blandat med superfood svampextrakt. Det låter så avancerat, men det är det inte! Senare äter jag en smoothiebowl, overnight oats eller vanlig havregrynsgröt med med en trevlig topping. Sen tar jag en långpromenad i skogen följt av lite yoga/meditation framför brasan. Promenaden kan även bli utbytt mot skidåkning eller en ridtur när marken är bar. 

Att inte slå på mobilen eller datorn de första 2 vakna timmarna är otroligt viktigt för mig. Slarvar jag känner jag stress och irritation. Samma sak på kvällen, ingen mobil eller sociala medier. Böcker är bättre!

Vad gör dig lycklig?
Att leva livet på ett sätt som känns meningsfullt för just mig. Att vara ute i naturen varje dag. Att skratta. Att ha djur i mitt liv. Att bestämma över min egen tid och kunna vara flexibel. Att lära mig saker. Att kunna göra saker för andra. Inspirera.

Vem är din förebild och varför?
Morfar Algot. Jag ska minsann också hoppa ner från taket i en snödriva när jag är över 90 år bara för det är kul! 

Hur skulle du beskriva din klädstil?
Skandinavisk med en touch av bohemiskt och 90-tal. Lite rå och naturlig. Inget smink, bara tatueringar och lite oborstat hår.

En plats på jorden man inte får missa?
Nya Zealand, Indien och Pacific Highway nr 01 i Kalifornien. Och British Columbia här i Kanada!

Slutligen, finns det något du saknar i Sverige som inte finns i Kanada?
Min familj och mina vänner 

✓ VI SKICKAR INOM 48H

✓ FRAKT 39 KR

✓ PRESENTINSLAGNING

© ELSA STORM